ניתוח קטרקט – יתרונות וחסרונות

רופא עיניים המתמחה בניתוח קטרקט
דרכים להחלמה מהירה מקטרקט

ניתוח קטרקט הינו הליך ניתוחי פשוט ומהיר המיועד לצרכי החלפת עדשת העין הטבעית העכורה בעדשה מלאכותית המאפשרת שיפור משמעותי בראייה. ההליך הניתוחי משלב בתוכו חתך בקרנית, ריסוקה של העדשה העכורה ושאיבתה ולאחר מכן החדרת עדשה מלאכותית. ההליך הניתוחי אורך בין 10ל-20 דקות והוא מיושם תחת הרדמה מקומית בלבד.

מהן הסיבות להופעת קטרקט?

הסיבה הנפוצה ביותר להופעת קטרקט הינה הזקנה ולכן תופעת הקטרקט שכיחה יותר בקרב נשים וגברים מעל גיל 60. יחד עם זאת, ישנן סיבות נוספות להופעת קטרקט גם בקרב נשים וגברים צעירים יותר, כגון: מחלות עיניים, חבלות בעין, מומים מולדים וגנטיקה. כמו כן, משייכים את הופעת הקטרקט גם לחשיפה ממושכת לשמש, לשימוש בתרופות מסוימות ואף לעישון.

ניתוח קטרקט בלייזר

כיום, יותר ויותר מטופלים המיועדים לניתוחי קטרקט, בוחרים לקיים את ההליך הניתוחי במסגרת ניתוח לייזר קטרקט. יתרונות ניתוח קטרקט בלייזר כוללים בין היתר:

  • חיתוך קרנית באמצעות קרן לייזר ממוחשבת ומדויקת. בניתוחי קטרקט רגילים חיתוך הקרנית מתבצע בעזרת אזמל מנתחים.
  • הליך ניתוחי מדויק יותר המאפשר השתלת עדשות מולטיפוקליות ועדשות טוריות או שילוב בין השניים.
  • שאיבת העדשה במסגרת ניתוח קטרקט בלייזר מתבצעת לאחר ריסוקה לחתיכות קטנות באמצעות קרן לייזר. פעולה זו מקלה על הליך ריסוקה ושאיבתה של העדשה העכורה.
  • ניתוח קטרקט בלייזר הינו בעל סבירות גבוהה יותר להימנעות מהופעת סימני קטרקט לאחר הניתוח הידועים בשם "קטרקט משני".

לצד יתרונות אלו, קיים חסרון אחד משמעותי בניתוחי לייזר קטרקט והוא העלות הכספית של ההליך הניתוחי. כיום, ניתוחי לייזר קטרקט אינם נכללים בסל הבריאות ולכן מחיריהם גבוהים בהשוואה לניתוחי קטרקט רגילים. יחד עם זאת, בחלק מביטוחי הבריאות המוצעים לכם כיום במסגרת ביטוחי הבריאות הפרטיים של חברות הביטוח, תוכלו למצוא מרכיב ביטוחי המאפשר לכם ליהנות מימון הוצאות הניתוח באופן מלא או חלקי.

ניתוח קטרקט עושים רק אצל רופא עיניים מומחה

במידה וגם אתם עתידים לעבור ניתוח קטרקט בזמן הקרוב, אנו ממליצים לכם לעשות זאת אך ורק באמצעות רופא עיניים מומלץ המתמחה בניתוחי קטרקט ואין זה משנה אם ההליך הניתוחי מיושם במסגרת ניתוחי קטרקט בלייזר או ניתוחי קטרקט רגילים. זהותו של הרופא המנתח עלולה להשפיע במידה ניכרת על סיכויי ההצלחה ועל הימנעות תופעות דוגמת הקטרקט המשני וסיבוכים שונים כגון: ירידה משמעותית בשקיפות הקרנית, זיהום תוך עיני, הפרדות רשתית ועוד.

סוגי עדשות מלאכותיות

העדשות המלאכותיות המושתלות במקום העדשה העכורה כוללות  שלושה סוגים עיקריים:

  1. עדשות מונופוקליות שמאפשרות ראיה טובה למרחק מסויים, בדרך כלל לרחוק.
  2. עדשות טוריות המיועדות בעיקר לצרכי תיקון והפחתת צילינדרים.
  3. עדשות מולטיפוקליות המיועדות לאשפר ראיה טובה גם לרחוק וגם לטווח הקריאה ללא משקפיים

כמו כן, ניתן להשתיל עדשה מלאכותית המשלבת בין שני סוגי העדשות הנ"ל. חשוב לציין שהעדשה המלאכותית המושתלת במהלך ניתוחי קטרקט איננה מתבלה עם הזמן ולכן אין צורך בהחלפתה.

לפרטים נוספים

    חייג לקביעת תור
    ניווט